به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از فدراسیون ورزشهای همگانی، افشین ملایی رئیس به همراه محمدرضا فروحی دبیر و رضا شجیع نایب رئیس فدراسیون همگانی با حضور در سازمان تأمین با علی جهانی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی این سازمان دیدار و گفتگو کردند.
افشین ملایی در این دیدار ضمن تبریک عید سعید فطر و تقدیر از همراهی سازمان تأمین اجتماعی، به اهمیت سلامت ملی و نحوه تعامل با این سازمان اشاره کرد و گفت: نمی دانم تا چه اندازه در جریان سلامت مردم هستید. براساس آمار مراجع داخلی و خارجی کشور ایران یکی از کشورهایی است که با کم تحرکی بالا مواجه است و به دلیل تغییر سبک زندگی این میزان کم تحرکی در ۱۰ سال اخیر ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است. به همین خاطر در طول سال ۴۵ هزار میلیارد تومان برای درمان بیماریهای ناشی از کم تحرکی هزینه میکنیم.
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی با تاکید بر اینکه اهداف کاری این فدراسیون با منافع ملی کشور در یک راستاست، خاطرنشان کرد: آمار کم تحرکی و ورزش نکردن ۶۴ درصدی بانوان یک آمار تلخ است. کودکان ایران هم ۳۲ درصد اضافه وزن و چاقی دارند.
افشین ملایی به یک خطر جدی و بزرگ برای سلامت مردم ایران در آیندهای نه چندان دور اشاره کرد و گفت: متأسفانه دیابت به سرعت در کشور در حال پیشرفت است و در حال حاضر ۱۰ درصد مردم دیابت دارند که با توجه به شرایط موجود این میزان در آینده ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت. همچنین براساس پایشی که در مورد فشار خون مردم ایران صورت گرفته است حدود ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار ایرانی دچار فشار خون بالا هستند.
ملایی ادامه داد: کنار هم گذاشتن این آمار نشان میدهد که وضع سلامت مردم بحرانی است اما متأسفانه روش مدیریت در کشور ما این است که رسیدگی به مشکلات و دغدغههای آنی بیشتر توجه میشود. این در حالی است که سلامت مردم را نمیشود با کارهای فوری تضمین و تأمین کرد و نیاز به برنامه ریزی و کار بلند مدت داریم.
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: یکی از کم هزینه ترین شیوهها برای کاهش این آمار بهره مندی از ورزش همگانی است. این رویکرد هم در کشور اولویت نخست نیست. بیش از ۹۵ درصد اخبار ورزش کشور در مورد ورزش قهرمانی است و ورزشی که تأمین کننده سلامت مردم است به شکل تجملاتی و نمایشی به آن پرداخته شده است.
وی ادامه داد: ما در فدراسیون ورزشهای همگانی نقشه راهی را برای عبور از بحران کم تحرکی طراحی کرده ایم. سرعت کهسنالی ایران از سرعت نرخ رشد جمعیت سه برابر بیشتر است و در دو دهه آینده و تا سال ۲۰۵۰ جمعیت سالمند بسیار بالایی خواهیم داشت و از هر چهار ایرانی یک نفر کهنسال خواهد بود. اگر این سالمند سالم باشد که هزینهای ندارد اما اگر سالمند سالم نباشد هزینه میلیاردی را به کشور و خانوادهها تحمیل خواهد کرد. رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی ادامه داد: وضعیت پیچیدهای را در کشور تجربه خواهیم کرد. در این وضعیت باید حرکت کنیم. همه آنهایی که در قبال سلامت مردم مسئولیت دارند باید در این راستا حرکت کنند. بهبود شرایط موجود میتواند در آینده ما تأثیر مثبت داشته باشد.
ملایی با بیان این که در یکسال گذشته تلاش شده است وضعیت ورزش همگانی تغییر کند به نقش مربیان در این حوزه پرداخت و گفت: مربیان در ورزش قهرمانی به خاطر قراردادهای بالا مشکل خاصی ندارند اما در ورزش همگانی کمترین توجه به آنها میشود. در حالی که در کشورهای پیشرفته اهمیت یک مربی ورزش از اهمیت یک مدیر بیمارستان بیشتر است. دلیل آنها هم برای اهمیت دادن به مربیان این است که اقدامات این مربیان پیشگیرانه است.
ملایی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای فدراسیون این است که مربیان ورزش همگانی را مورد حمایت قرار دهد تا بتوانند با امنیت مطلوبی انجام وظیفه کنند. ما به دنبال پوشش بیمهای مطلوب برای مربیان ورزش همگانی در دوران کاری و بیکاری هستیم. مذاکراتی را با چند شرکت داشته ایم اما به این جمع بندی رسیدیم که با تأمین اجتماعی وارد مذاکره شویم افشین ملایی در پایان تاکید کرد: با تلاشهایی که صورت داده ایم و برنامههایی که به مسئولان و مجلس و دولت ارائه داده ایم بسیار امیدواریم که در دولت آینده ورزش همگانی و سلامت مردم در دستور کار و اولویت قرار بگیرد.
نظر شما